O meni

Početak

Po zanimanju sam psiholog. Rođen sam u Beogradu 1977. godine, gde sam završio osnovnu školu, gimnaziju i prvi fakultet. Nakon sticanja osnovnih, a zatim naprednih znanja iz Jungijanske psihoterapije, počinjem 2006.godine samostalno sa privatnom praksom u jednom skromnom stančiću u Jug Bogdanovoj ulici. Iste godine praksa dobija naziv “Mastermind” koja će kasnije biti obogaćena i dolaskom drugih kolega. Prvi tekst o nama izašao je u Politici jula 2007.godine (OVDE).
Poslednje 4 godine u Beogradu, savetovalište Mastermind imalo je svoj prostor u ulici Kneginje Zorke 23. Mojim odlaskom u Nemačku, prostor su nastavili da koriste Marija AsanovićDejan Vučinić i Nikola Krstić, svi geštalt psihoterapeuti.

Psihologija

Studije psihologije su mi pomogle da dobijem znanja iz kliničke psihologije (psihijatrije). Pored toga, osposobio sam se i u korišćenju psiholoških testova. Praksu koju sam kao psiholog imao na Klinici za psihijatriju pri Kliničkom centru u Novom Sadu, gde sam radio sa divnim kolegama, kao i sa dragim pacijentima obolelim od shizofrenije, predstavlja iskustvo koje me je jasno učvrstilo na mom profesionalnom putu. Pored ovoga, od 2012. do 2016. godine vodio sam emisije noćnog programa na Radio Beogradu 202 koje su uglavnom bile vezane upravo za ljudsku psihu.

Danas mogu da napišem da svojim mentorima smatram dr.psih. Branka Erića, jungijanskog psihoterapeuta, kao i profesorku Lidiju Pecotić kod koje sam stekao akademska znanja iz Geštalt psihoterapije, a da su mi uzori u profesionalnom smislu, pored osnivača moderne psihoterapije (Junga, Frojda, Adlera, Froma i Perlsa), Alan Vots, Irvin Jalom kao i uvek inspirativni Šon Stivenson.

I još malo za kraj…

Spadam u terapeute koji od svog poziva ne prave misteriju. Psihoterapija je pre svega veština koja za cilj ima da osobi koja se obrati za pomoć vrati psihički mir, pa zatim i da joj pomogne u psihičkom rastu. Ova profesija traži veštog i intuitivnog terapeuta. Ako u roku od par meseci ne postoji neki napredak kod klijenta (pacijenta), onda to nije optimalna terapija za njega i treba se nešto menjati, terapeut, dinamika, pristup.

Danas, kad god da je to danas, pred Vama se nalazim kao psiholog i terapeut, spreman da Vam pomognem i budem uz Vas na putu otkrivanja sebe i svoje istine.

Svoj prvi termin psihoterapije ili savetovanja možete zakazati na brojeve i mejl koji su navedeni OVDE.